Empower Quran Global

Tadabbur Therapy Series

Tadabbur Therapy: Al-Mulk

“30 HARI, 30 TADABBUR, 30 REFLEKSI” Tadabbur Therapy : Al-Mulk merupakan sebuah usaha untuk memahami dan menghayati Al-Mulk melalui pendekatan Tadabbur. Sifat kehambaan terhadap Allah akan lebih meningkat sekiranya kita memahami Al-Mulk.

Tadabbur Therapy: Al-Fatihah

“30 HARI, 30 TADABBUR, 30 REFLEKSI” Tadabbur Therapy : Al-Fatihah merupakan sebuah usaha untuk memahami dan menghayati Al-Fatihah melalui pendekatan Tadabbur. Solat akan menjadi lebih khusyuk apabila kita memahami surah Al-Fatihah yang dibaca.

Tadabbur Therapy: Al-Baqarah

“30 HARI, 30 TADABBUR, 30 REFLEKSI” Tadabbur Therapy : Al-Baqarah merupakan sebuah usaha untuk memahami 30 ayat terpilih dalam surah Al-Baqarah melalui pendekatan Tadabbur sehingga Al-Quran dapat dirasakan seperti suatu terapi diri.

Tadabbur Therapy: Juz Amma

“30 HARI, 30 TADABBUR, 30 REFLEKSI” Tadabbur Therapy : Juz Amma merupakan sebuah usaha untuk tadabbur ayat-ayat Allah bagi kesemua surah di dalam Juz Amma secara konsisten setiap hari sehingga Al-Quran dapat dirasakan seperti suatu terapi diri.

RamadHan Tadabbur Series

Ramadhan Tadabbur 2023

Ramadhan Tadabbur 2023 : Sebuah program Tadabbur Al-Quran online & digital untuk anda mendekatkan diri dengan Al-Quran melalui pendekatan Tadabbur 30 juzuk sepanjang bulan Ramadhan. Empower Quran Global x Ustaz Syaari Ab Rahman x Ustaz Syahmi Syazeril

Ramadhan Tadabbur 2022

One Month Kelas Ramadhan : Mendekatkan diri dengan Al-Quran secara lebih mendalam melalui pendekatan Tadabbur 30 Juzuk. Empower Quran Global x Ustaz Syaari Ab Rahman

Soalan Lazim

Sangat digalakkan untuk sertai kerana kelas tadabbur Al-Quran ini sesuai untuk semua peringkat umur dan semua latar belakang. Laras bahasa yang digunakan oleh penceramah amat mudah difahami serta kandungan kelas mudah dihadam

Anda perlu menyertai kelas ini sekiranya anda ingin menghayati dan mendalami mesej-mesej di sebalik ayat-ayat Al-Quran. Selain itu, kelas ini juga akan mengajar anda untuk istiqamah mempelajari ayat-ayat Al-Quran setiap hari sehingga anda dapat merasakan Al-Quran ini sebagai terapi diri

Tekan butang “daftar sekarang”, isikan maklumat anda di dalam borang yang disediakan dan teruskan dengan pembayaran 

Anda perlu mendaftar dan membuat pembayaran terlebih dahulu. Dalam masa 24 jam, pendaftaran anda akan disahkan oleh sistem dan anda akan menerima emel yang mengandungi maklumat penuh beserta login details. Pastikan anda peka dan terus sertai platform kelas sejurus selepas anda menerima emel tersebut 

Kelas ini dijalankan di 3 platform pembelajaran :

  1. Apps Empower Quran Global
  2. Youtube Channel Private
  3. Telegram Channel Private

Rakaman kelas beserta nota akan dimuatnaik di 3 platform pembelajaran tersebut setiap hari pada jam 7.45 MALAM (waktu Malaysia), iaitu selepas solat Maghrib.

Hal ini kerana EQG berpendapat waktu tersebut adalah waktu yang paling sesuai dan tenang untuk kita semua memfokuskan penghayatan terhadap aktiviti rohani seperti mendengar Tadabbur Therapy.

Tadabbur Therapy dijalankan secara online dan secara recording dan anda akan belajar melalui apps EQG. Jadi, anda tidak perlu menunggu guru atau book tarikh dan waktu kelas seperti hendak pergi mengaji.

Anda boleh belajar pada bila-bila masa yang anda suka !

Anda akan dapat akses selama 3 bulan apabila anda mendaftar mana-mana kelas dalam Tadabbur Therapy Series atau Ramadhan Tadabbur Series. Ini bermaksud, video rakaman kelas boleh ditonton sebanyak mana yang anda mahukan,  pada bila-bila masa dan di mana jua anda berada dalam tempoh 3 bulan. 

Sekiranya anda terlewat menyertai kelas ini, anda tidak perlu risau kerana anda tetap dapat akses kandungan kelas sebelumnya.

Tiada masalah. Hal ini kerana kita menggunakan apps EQG sebagai platform pembelajaran. Kelas juga adalah dalam bentuk video recording.

Jadi, anda tetap boleh join walau dimana pun anda berada!

Dukacita dimaklumkan, akses kepada audiens EQG yang belum mendaftar kelas hanya terhad kepada akses free sharing sahaja.

Hal ini kerana content kelas berbayar hanya dapat dilihat oleh mereka yang mendaftar dan membayar kelas EQG sahaja. Ini kerana apps EQG berfungsi sebagai salah satu tempat pembelajaran Tadabbur Therapy.

Emel yang mengandungi maklumat penuh mengenai kelas termasuk login details Apps Empower Quran Global akan dihantar melalui emel yang anda gunakan untuk mendaftar kelas ini 24 JAM SELEPAS pembayaran anda disahkan.

Pastikan details yang anda masukkan semasa mendaftar adalah betul. Ini kerana sekiranya details (Nama, No.telefon & emel) yang salah dimasukkan semasa anda mendaftar kelas ini, ini akan menjadi antara sebab anda tidak mendapat sebarang emel pengesahan yang mengandungi kesemua details kelas ini.